ГоловнаСвіт

Ісламісти захопили військову базу на півдні Ємену

В ООН заявили, що Ємен перебуває на межі громадянської війни

Ісламісти захопили військову базу на півдні Ємену
архив
Фото: EPA/UPG

Бойовики ісламістського угруповання "Ансар аль-Шаріа", пов'язаного з "Аль-Каїдою", захопили військову базу і взяли в полон кількох військовослужбовців у провінції Шабва на півдні Ємену.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Єменські уряд і армія інформацію про захоплення військової бази не коментували. За словами місцевих жителів, після декількох годин важких боїв оборона військового об'єкта зазнала поразки. За непідтвердженими даними, на базі було 1200-2000 солдатів.

"Приблизно о 8:00 ранку моджахеди взяли в полон більшість солдатів, які перебували на базі", - йдеться в повідомленні ісламістського угруповання у Twitter.

За даними Associated Press, у результаті нападу загинули щонайменше четверо єменських військовослужбовців і четверо бойовиків.

Тим часом, як повідомляє Рейтер, спеціальний посланець ООН у Ємені Джамаль Беномар заявив, що країна перебуває на межі громадянської війни, і звинуватив усі сторони в сприянні зростанню політичної та економічної нестабільності.

Наприкінці минулого тижня повстанці з шиїтського клану Хуті остаточно захопили владу в Ємені. У зверненні до жителів країни представники клану повідомили про розпуск парламенту і про формування перехідної ради.

Раніше президент Ємену Абед Раббо Мансур Хаді і кабінет міністрів подали у відставку після того, як шиїтські заколотники під час напружених боїв практично захопили столицю країни.

Зі свого боку єменські бойовики-суніти, пов'язані з "Аль-Каїдою на Аравійському півострові", заявили, що мають намір "придушити" шиїтів, які прийшли до влади, котрих вони називають "невірними".

На тлі цих подій кілька західних країн закрили свої посольства в Ємені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram