ГоловнаСвіт

У 12 регіонах Росії почалися масштабні навчання ракетних військ

Російські ракетники відпрацьовують приведення у вищі ступені бойової готовності

У 12 регіонах Росії почалися масштабні навчання ракетних військ
архив
Фото: aex.ru

Російські ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) почали масштабні навчання у 12 регіонах країни.

Про це повідомили в міноборони РФ, інформує РИА Новости.

"У масштабному навчанні РВСП, яке охопило 12 регіонів Росії (від Тверської до Іркутської областей), бере участь понад 30 ракетних полків. У навчаннях задіяно як мобільні, так і стаціонарні угруповання РВСП", - наголошується в повідомленні.

Як уточнили у відомстві, ракетники відпрацьовують такі завдання, як приведення у вищі ступені бойової готовності, вчинення маневрених дій на маршрутах бойового патрулювання, протидія диверсійним формуванням і ударам високоточної зброї умовного противника.

У Міноборони зазначили, що, за задумом, умовний супротивник "замінував" ділянки маршрутів бойового патрулювання і "застосував" отруйні хімічні речовини поблизу польових позицій. Для вирішення завдань залучили інженерні підрозділи, підрозділи радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ), а також підрозділи протидиверсійної боротьби.

"У позиційних районах з'єднань рухомих ракетних комплексів для розвідки маршрутів бойового патрулювання і виявлення диверсійних груп, ведення інженерної та хімічної розвідки були застосовані безпілотні літальні апарати БПЛА, сучасні РХБЗ машини РХМ-4", - додали в оборонному відомстві.

Крім того, у повідомленні уточнюється, що групи, що імітують роботу умовного противника, налічували від 50 до 100 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram