ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Силовим структурам Росії запропонували скоротити до 10% співробітників через кризу

У РФ можуть розформувати Федеральну службу контролю за обігом наркотиків і Міграційну службу

Силовим структурам Росії запропонували скоротити до 10% співробітників через кризу
архив
Фото: EPA/UPG

Правоохоронним органам Росії, зокрема ФСБ, МНС, Слідчому комітету та прокуратурі, запропонували істотно скоротити витрати або звільнити до 10% співробітників.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" із посиланням на джерела в силових структурах.

За їхніми словами, усі правоохоронні органи повинні знайти спосіб економити в рамках формування нового скороченого бюджету. Щоб не звільняти людей, відомства готові пожертвувати різними надбавками до окладів, у тому числі за напруження на службі.

Співрозмовник видання у ФСБ пояснив, що чутки про можливі скорочення з'явилися ще наприкінці 2014 року. Тоді в усі підрозділи спецслужби направили перевірки, які вивчали результати роботи і профпридатність кадрів. Частина співробітників заздалегідь перевелися з Москви у "складні" регіони, де офіцерів не вистачає - наприклад, на Північний Кавказ. У ФСБ, як і в МВС, практично припинено набір нових співробітників.

У Генпрокуратурі мають намір економити, скоротивши виплати надбавок до зарплати, у тому числі за напруження на службі і таємність, розповіли джерела видання. У Слідчому комітеті великих скорочень не заплановано, а витрати зменшать за рахунок зниження обсягів держзакупівель. МНС удалося домовитися з урядом про скорочення на 10 тис. осіб - це близько 3% від загальної чисельності співробітників відомства.

Газета зазначає, що частка Федеральної служби контролю за обігом наркотиків (ФСКН) досі не визначена. Раніше повідомляли, що цю структуру можуть повністю розформувати, як і міграційну службу, а їхні функції передати МВС. Федеральна міграційна служба (ФМС), як поінформував своїх підлеглих її керівник Костянтин Ромодановський, вже "відстояла свої позиції", але вона теж скоротить 10% співробітників або бюджетних витрат.

ФСБ має намір скоротити співробітників у регіональних управліннях за ініціативою директора відомства Олександра Бортнікова, повідомляла раніше "Фонтанка.ру". 6 лютого "Интерфакс" з посиланням на свої джерела передавав, що в МВС почалася оптимізація відомства, і з 1 лютого тимчасово припинено прийом нових співробітників на наявні вакансії.

Нагадаємо, в середу повідомляли, що доходи бюджету Росії знизяться 2015 року на $355 млрд.

11 лютого прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про використання 500 млрд рублів ($7 млрд) з Резервного фонду для виконання бюджетних зобов'язань.

10 лютого голова мінфіну Антон Силуанов сказав, що бюджетні витрати слід урізати на 600 млрд рублів ($9 млрд). Чиновник також запропонував відмовитися від індексації соціальних виплат і зарплат бюджетників у 2015 році. "Ми вважаємо, що можна було б і пропустити індексацію заробітних плат і держслужбовцям, і іншим категоріям громадян, щоб, з одного боку, полегшити бюджет поточного і наступних років, а з іншого боку - не стимулювати додаткове споживання, додатковий попит, зокрема на імпортні товари", - пояснив Силуанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram