ГоловнаСвіт

Західні країни закривають свої посольства в Ємені

Шиїтські повстанці мають намір сформувати в Ємені власний уряд

Західні країни закривають свої посольства в Ємені
Повстанцы-шииты в Йемене
Фото: EPA/UPG

Франція оголосила, що закриває посольство в Ємені з 13 лютого.

Про це повідомляє французька газета Le Mond.

"Зважаючи на нещодавні політичні події, посольство Франції пропонує вам тимчасово покинути Ємен якнайшвидше з міркувань безпеки", - йдеться у зверненні посольства Франції в Сані до французів, які перебувають у Ємені.

"Посольство тимчасово закриють аж до нового розпорядження, починаючи з п'ятниці, 13 лютого", - наголошено в повідомленні.

Напередодні про закриття посольства в Ємені оголосили США. У середу вранці аналогічне рішення ухвалила влада Великобританії.

Наприкінці минулого тижня повстанці з шиїтського клану Хуті остаточно захопили владу в Ємені. У зверненні до жителів країни представники клану повідомили про розпуск парламенту і про формування перехідного ради.

Раніше президент Ємену Абед Раббо Мансур Хаді і кабінет міністрів подали у відставку після того, як шиїтські заколотники під час напружених боїв практично захопили столицю країни.

Зі свого боку єменські бойовики-суніти, пов'язані з "Аль-Каїдою на Аравійському півострові", заявили, що мають намір "придушити" шиїтів, які прийшли до влади, яких вони називають "невірними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram