ГоловнаСвіт

Нідерланди опублікували відредаговані документи про катастрофу малайзійського "Боїнга"

Амстердам пояснив редагування документів турботою про збереження відносин з іншими державами.

Нідерланди опублікували відредаговані документи про катастрофу малайзійського "Боїнга"
архив

Уряд Нідерландів опублікував пакет документів про розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга-777" під Донецьком.

Про це повідомляє "Медуза".

В опублікованих документах немає нової інформації про можливі причини катастрофи. Матеріали, зокрема, містять плани евакуації тіл загиблих із місця катастрофи і звіти про повідомленнях ЗМІ на тему подій в Україні.

Документи опубліковано за запитом журналістів відповідно до закону про розкриття інформації. Папери добряче відредаговані - деякі сторінки покреслені повністю або майже повністю. Уряд Нідерландів послався на необхідність захисту особистих даних і забезпечення безпеки голландських фахівців, які працюють на місці катастрофи літака. Крім того, в Амстердамі заявили, що документи відредаговано задля збереження відносин з іншими державами.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. За попередніми даними, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

Причини катастрофи розслідує міжнародна комісія на чолі з Нідерландами. В її першій доповіді було сказано, що літак зруйнувався в повітрі через численні ушкодження, отримані ззовні. Питання про відповідальність за катастрофу будь-якої зі сторін конфлікту в доповіді не порушувалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram