ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували безкоштовно роздавати росіянам занедбані землі

Російські депутати стверджують, що хочуть "створити настільки зайнятий середній клас, якому байдуже до політики"

У Держдумі запропонували безкоштовно роздавати росіянам занедбані землі
Фото: gff-lgi.spb.ru

У Держдумі запропонували безкоштовно роздавати землі у покинутих селах і селищах окремим категоріям громадян.

Про це пише "Российская газета".

Законопроект, за словами депутатів, спрямовано "на заселення віддалених територій РФ". Безоплатно передавати ділянки землі планується соціально незахищеним і заслуженим громадянам країни. Ділянки, які вони отримають, можна буде використовувати тільки за призначенням, продати їх не можна буде.

За словами одного з авторів ініціативи, Олега Нілова, першій категорії громадян даватимуть ділянку в оренду на п'ять років. Якщо її використовували за призначенням, то, у такому разі, вона переходить у безоплатне користування.

"Перевірки на місцях вестимуть муніципальні органи. Ухваленням цього закону ми хочемо досягти трьох головних цілей: здійснити мрію громадян мати свою ділянку землі, поповнити нашу економіку грошима і створити сприятливий клімат для імпортозаміщення", - розповів він.

Потенційними претендентами на отримання земельних ділянок будуть в тому числі і ті, хто працював щонайменше 10 років на підземних роботах, на роботах зі шкідливими умовами праці, у гарячих цехах. Загалом таких категорій громадян є 30.

"Крім того, за допомогою роздачі земель ми хочемо створити такий зайнятий середній клас, якому байдуже до політики, - він працює на благо своє і своєї держави", - додав Нілов.

Раніше з ініціативою бекоштовного виділення росіянам землі на Колимі до президента РФ Володимира Путіна звернувся його уповпред у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв. Землю надаватимуть у користування на п'ять років. У разі, якщо її використовуватимуть за призначенням, її остаточно закріплять за власником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram