ГоловнаСвіт

У Малайзії лідера опозиції засудили за содомію

Лідер малайзійської опозиції та правозахисники наполягають на політичному характері вироку

У Малайзії лідера опозиції засудили за содомію
Анвар Ибрагим
Фото: EPA/UPG

Лідера малайзійської опозиції, колишнього віце-прем'єр-міністра Анвара Ібрагіма позбавлять волі строком на п'ять років за звинуваченням у содомії після того, як він програв апеляційний процес у Федеральному суді Малайзії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Суд відмовив у задоволенні двох апеляцій і підтвердив вирок - ув'язнення строком на п'ять років", - йдеться у висновку суду, поширеному у вівторок. Цей вирок ухвалили у 2014 році.

Вперше Анвара Ібрагіма заарештували за звинуваченням у гомосексуальному зв'язку у 2008 році. Заяву в поліцію написав колишній помічник політика, який звинуватив його у сексуальних домаганнях. Сам Ібрагім вважає процес політичним. Він наполягає на тому, що всі звинувачення сфабрикували його політичні супротивники. Тієї ж думки дотримуються і міжнародні правозахисні організації.

"Я піду в тюрму втретє, але будьте певні, що я ходитиму з високо піднятою головою, - йдеться у заяві, яку опозиціонер зачитав у суді. - Я наполягаю на своїй невинності. Я вважають, що всю цю справу сфабрикували мої політичні вороги, щоб припинити мою політичну кар'єру".

Анвар Ібрагім вважався єдиним малайзійським політиком, здатним кинути виклик владній верхівці. Однак підтвердженого судом п'ятирічного терміну буде достатньо, щоб 67-річний опозиціонер не зміг взяти участь у виборах і залишився виключеним з політичного життя країни. Уряд прем'єр-міністра Наджиба Разака заявляє про свою непричетність до справи.

Гомосексуалізм у Малайзії переслідується за законом і передбачає покарання до 20 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram