ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний пропонує ввести в кримінальний кодекс статтю про незаконне збагачення

Опозиціонер шукає дружніх депутатів у регіональних парламентах РФ

Навальний пропонує ввести в кримінальний кодекс статтю про незаконне збагачення
Навальный
Фото: @Влад Гречкин(-273 С)

Російський опозиціонер Олексій Навальний має намір використати право законодавчої ініціативи суб'єктів РФ для просування своєї ініціативи про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Про це він розповів в інтерв'ю "Дождю".

"Наразі плануємо використовувати право законодавчої ініціативи, яке є у регіональних законодавчих зборів. У місті Санкт-Петербург ми вже знайшли дружнього депутата, який вніс на рівні міста наш законопроект", - заявив Навальний.

Він також зазначив, що планує зробити те саме у всіх суб'єктах Російської Федерації. Тим самим, його виступ адресовано депутатам регіональних парламентів, дум і законодавчих зборів.

"Наша кампанія безстрокова. Ми будемо домагатися того, щоб у Кримінальному кодексі була стаття про боротьбу з незаконним збагаченням. Зробимо усе, що можемо в рамках закону", - додав він.

У Росії правом законодавчої ініціативи наділені президент, Рада Федерації і його члени, депутати Державної Думи, уряд і законодавчі органи суб'єктів Російської Федерації. З питань їхнього ведення це право також належить вищим судовим органам країни: Конституційному і Верховному суду.

Порядок внесення законопроектів визначений Регламентом Державної Думи. До кожного документа додається кілька супутніх паперів: він має супроводжуватися 

обґрунтуванням необхідності його ухвалення, що включає характеристику цілей і основних положень законопроекту, а також визначенням місця майбутнього закону в системі чинного законодавства.

Крім того, його супроводжує перелік законів та інших нормативних актів, які у разі ухвалення закону треба скасовувати або змінювати, а також фінансово-економічне обґрунтування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram