ГоловнаСвіт

Грібаускайте: Європа не зрадить Україну

Президент Литви підкреслила, що російським заявам про події на Донбасі ніхто не вірить

Грібаускайте: Європа не зрадить Україну
Фото: Макс Левин

Військова агресія проти України безпосередньо стосується балтійські країни, тому що сусід-агресор у них - один і той самий. Про це на конференції з безпеки в Мюнхені сказала президент Литви Даля Грібаускайте.

Вона розповіла, що в останні дні Росія сконцентрувала великі військові сили в Калінінградській області. "Ми теж знаходимося під загрозою", - сказала президент Литви. "Ми добре знаємо, що за сусід в України, тому та риторика, яка звучить сьогодні - хто винен, хто не винен, ми не воюємо - ця риторика призначена тільки для російських громадян", - додала Грібаускайте.

З цієї ж причини, вважає литовський президент, Європа в цілому і канцлер Німеччини Анґела Меркель зокрема не здадуть Україну.

"Дуже багато спекуляцій на рахунок того, що Анґела Меркель говорила з Путіним і, можливо, вона пішла на поступки. Хочу сказати: я вірю, що Анґела Меркель нікого не зрадить, вона налаштована на вирішення питань. Якщо продати зараз Україну та український народ, ми зрадимо самих себе, бо після України наступними будемо ми", - підкреслила Грібаускайте.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко на мюнхенській конференції показав паспорти і військові квитки російських солдатів, які воювали на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram