ГоловнаСвіт

Папа Римський наказав єпископам припинити покривати педофілів

Ірландські єпископи виступали проти введення заходів, що запобігають педофілії

Папа Римський наказав єпископам припинити покривати педофілів
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск наказав єпископам по всьому світу співпрацювати з комісією із захисту дітей від сексуальних домагань з боку священиків.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Необхідно зробити все можливе для того, щоб позбавити Церкву від бича сексуального насильства щодо дітей і відкрити шлях для примирення і зцілення жертв", - йдеться в листі понтифіка єпископам.

За словами голови Святого Престолу, бажання уникнути скандалу не може бути підставою для покривання педофілів, оскільки "серед духовенства немає місця для тих, хто спокушає неповнолітніх".

За словами члена комісії Марі Коллінз, яка сама стала жертвою сексуального насильства, ірландські єпископи виступали проти введення заходів, що запобігають педофілії.

Наприкінці січня 2015 року в Іспанії засудили десятьох священиків, які за чотири роки неодноразово ґвалтували чотирьох підлітків.

Після свого обрання в березні 2013 року Франциск оголосив про початок рішучої боротьби з педофілією. У квітні 2014-го він перепросив за священиків, які чинили насильство над дітьми. А через місяць, у травні, взагалі порівняв їхні дії із "сатанинської месою", наголосивши, що до таких злочинів буде застосовуватися політика "нульової терпимості".

Всього, за підрахунками Ватикану, за останні десять років зафіксовано більш ніж 3420 випадків зловживання становищем серед служителів церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram