ГоловнаСвіт

Столтенберг закликав Росію відмовитися від визнання Абхазії і Південної Осетії

Генсек Альянсу заявив, що НАТО підтримуватиме грузинський суверенітет і територіальну цілісність

Столтенберг закликав Росію відмовитися від визнання Абхазії і Південної Осетії
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію відмовитися від визнання Абхазії та Південної Осетії незалежними державами.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Ми засуджуємо кроки, зроблені РФ у Грузії, особливо підписання так званої угоди з Абхазією - регіоном Грузії. Ми із занепокоєнням зазначаємо, що Росія має намір підписати таку саму угоду з грузинським регіоном - Південною Осетією", - сказав генсек.

За словами Столтенберга, підписання таких угод суперечить нормам міжнародного права. Він також підкреслив, що НАТО підтримуватиме грузинський суверенітет і територіальну цілісність кордонів країни.

Крім того, генсек закликав Росію вивести свої війська з території Грузії і переглянути визнання Абхазії та Північної Осетії.

Нагадаємо, Тбілісі розірвав дипвідносини з Москвою після того, як Росія у серпні 2008 року визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії і домагалися незалежності від неї ще до розпаду СРСР. Євросоюз також не визнає незалежності Південної Осетії й Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

3 лютого стало відомо, що у Грузії вперше відбудуться навчання НАТО. Крім того, Альянс має намір побудувати на території країни тренувальні центри для країн-членів Альянсу і держав-партнерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram