ГоловнаСвіт

Італія підтримала Грецію у боротьбі за перегляд боргів перед ЄС

Грецький прем'єр пообіцяв побороти корупцію у країні

Італія підтримала Грецію у боротьбі за перегляд боргів перед ЄС
Алексис Ципрас
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці вважає, що Греція може переглянути угоди з Євросоюзом і домогтися в цьому успіху.

Як повідомляє euronews, про це він заявив на зустрічі у Римі зі своїм грецьким колегою Алексісом Ципрасом, який наразі здійснює європейське турне разом із міністром фінансів. Таким чином він заручився підтримкою з боку владних в Італії лівоцентристів, зазначає видання.

"Я твердо вірю в те, що можна створити умови для пошуку угоди між грецьким керівництвом і європейськими інститутами. Я переконаний, що кожній з наших країн необхідно провести реформи", - заявив Ренці.

У свою чергу Алексіс Ципрас, лідер ліворадикальної коаліції "Сіріза", заявив про намір виконати свої передвиборні обіцянки і знизити тягар боргів.

"До сьогодні саме бідняки і середній клас платили високу ціну за економічну кризу, точно не багатії. Греція була корумпованою країною, що ми хочемо змінити. Це наше першочергове завдання, яке треба виконати заради грецького народу і заради наших європейських партнерів", - підкреслив грецький прем'єр.

На завершення італійський прем'єр вручив своєму грецькому гостю краватку, який став символом надії на вихід Афін з кризи. Раніше Ципрас заявив, що не вдягне краватку до цього моменту. У відповідь Ренці отримав диск із грецькою музикою.

Наступною зупинкою глави грецького уряду стане Брюссель. А вже 11 лютого може відбутися позачергове засідання Єврогрупи щодо Греції.

Тим часом глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вперше заявив про те, що "можна подумати про деяке пом'якшення у (фінансовій) політиці ЄС". Він відмовився говорити про зміни у великому масштабі тільки через результати "деяких виборів", які "подобаються одним і абсолютно не задовольняють інших".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram