ГоловнаСвіт

Армія Чаду ліквідувала 200 бойовиків "Боко Харам"

Чадські військові зазнали втрат у боротьбі з ісламістами

Армія Чаду ліквідувала 200 бойовиків "Боко Харам"
боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Армія республіки Чад ліквідувала близько 200 бойовиків терористичного угруповання "Боко Харам" під час рейду в Нігерії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву військовослужбовців та повідомлення держтелебачення.

Чад також зазнав втрат: загинули дев'ять військових, ще 21 людина отримала поранення.

2500 військовослужбовців республіки Чад увійшли на територію Нігерії 3 лютого для боротьби з бойовиками. Кілька днів тому нігерійська влада повідомила, що їй вдалося витіснити ісламістів з п'ятьох міст на північному сході країни.

Згідно із заявою військовослужбовців, армія Чаду знищила понад десять транспортних засобів, оснащених важким озброєнням, і близько 100 мотоциклів, використовуваних бойовиками.

17 січня армія Чаду в рамках боротьби з "Боко Харам" також увійшла на територію Камеруну. 31 січня стало відомо про ліквідацію 123 бойовиків.

"Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання стоїть за більшою частиною терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Рада безпеки ООН включила "Боко Харам" до списку терористичних організацій. Раніше цілями бойовиків ставали переважно об'єкти, пов'язані з армією і поліцією. Проте останнім часом екстремісти регулярно нападають на лідерів релігійних громад і мирних жителів.

Однією із найрезонансніших справ стало викрадення бойовиками 276 школярок у нігерійському місті Чібок у квітні 2014 року. Ісламісти пообіцяли продати дівчаток у рабство або насильно видати заміж. 57 ученицям вдалося повернутися додому. На початку листопада лідер "Боко Харам" Абубакар Шекау у своєму відеозверненні заявив, що 219 полонених школярок прийняли іслам і їх видали заміж. У жовтні п'ять африканських країн оголосили війну "Боко Харам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram