ГоловнаСвіт

Пасажирський літак упав у річку в столиці Тайваню: 23 жертви (оновлено)

Рятувальна операція триває

Щонайменше 12 пасажирів загинули під час аварії літака авіакомпанії TransAsia у Тайбеї (Тайвань). Про це повідомляє Reuters.

Вранці 4 лютого турбогвинтовий літак ATR 72-600 відразу після зльоту зачепив міст і впав у річку Цзілун. На борту судна було 53 пасажири і п'ять членів екіпажу. Наразі відомо про 23 загиблих. Ще 20 осіб, як повідомляє USA Today, як і раніше вважаються зниклими безвісти. Зокрема, поки що нічого невідомо про долю самого командира повітряного судна.

Фото: airlinereporter.com

Наразі екстрені служби продовжують працювати на місці аварії. Її причини ще невідомі, при цьому наголошують, що під час зльоту з аеропорту Тайбея погодні умови були задовільними. За інформацією ЗМІ, літак пошкодив міст.

Літак TransAsia виконував рейс на острови архіпелагу Цзіньмень. Передбачають, що на його борту перебувало понад 30 туристів з Китаю.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Оновлено: Виконавчий директор авіакомпанії TransAsia Чен Чиндей попросив пробачення за падіння літака, повідомляє Рейтер. Під час прес-конференції, яку транслювало тайванське телебачення в прямому ефірі, він вклонився і щиро перепросив постраждалих пасажирів і членів екіпажу літака, що впав, а також родичів загиблих.

За кілька хвилин до падіння літака авіакомпанії TransAsia Airways пілот повідомляв про відмову двигуна і подавав сигнали лиха, передає The Independent.

"Мейдей (міжнародний сигнал лиха разом із SOS), мейдей, двигун заглох", - опублікувало видання останні слова командира повітряного судна з посиланням на диспетчерські служби.

Раніше видання Focus Taiwan повідомило, що рятувальники виявили два бортові самописці літака ATR 72-600.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram