ГоловнаСвіт

У Ватикані знайшли дитячу порнографію

Скандали, пов'язані з обвинуваченням католицьких священиків у педофілії, тривають з 2000-х років

У Ватикані знайшли дитячу порнографію

У Ватикані двічі виявляли зберігання дитячої порнографії у 2014 році.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву генпрокурора Ватикану Джан П'єро Мілано.

За словами Мілано, зараз його відомство розслідує "два делікатні випадки різного ступеня серйозності, що стосуються зберігання матеріалів, які містять дитяче порно" людьми, котрі живуть або працюють у місті-державі. Імен підозрюваних він не назвав.

Разом з тим, офіційний представник Ватикану заявив, що в одному розслідуванні мова йде про Йозефа Весоловського - колишнього архієпископа, першого апостольського нунція, позбавленого сану за педофілію.

Скандали, пов'язані з обвинуваченням католицьких священиків у педофілії, почалися з 2000-х років. Так, у 2002 році в Бостоні 80 священнослужителів було викрито у сексуальних злочинах проти неповнолітніх. У 2009 році в Ірландії оприлюднили доповідь, на підставі якої педофілія інкримінувалася 46 священикам. Епізоди стосувалися періоду з 1975 по 2004 рік, всього постраждали близько двох тисяч дітей, причому хлопчики ставали жертвами удвічі частіше, ніж дівчатка.

Папа Римський Франциск оголосив нульову толерантність до всіх викритих у таких злочинах, але жертви насильства вимагають від нього жорсткіших заходів, у тому числі - покарати єпископів, які, за їхньою версією, приховували багато випадків педофілії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram