ГоловнаСвіт

У Радфеді запропонували задуматися про вихід із Ради Європи

Спікер Радфеду не задоволена антиросійською риторикою європейських дипломатів

У Радфеді запропонували задуматися про вихід із Ради Європи
Валентина Матвиенко
Фото: vesti.kz

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко вважає, що Росія може порушити питання про вихід зі структур Ради Європи, якщо антиросійські виступи на європейських майданчиках не припиняться.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Якщо вся ця вакханалія щодо нашої країни триватиме, то можливе порушення питання про доцільність нашої подальшої присутності в ПАРЄ та структурах Ради Європи", - сказала Матвієнко журналістам.

Матвієнко також наголосила, що санкції - це "двосічна зброя", яка завдає шкоди і економіці Росії, і економіці Євросоюзу. Тим часом наприкінці листопада Росія оцінила свої втрати від санкцій і дешевої нафти в $140 млрд на рік.

ЄС раніше оцінив свої втрати 2015 року в $50 млрд. Нагадаємо, 27 січня ПАРЄ прийняла резолюцію з приводу України з вимогою звільнити Надію Савченко. Окрім того, Асамблея закликала РФ погоджувати всі ініціативи гуманітарної допомоги з українським урядом й утриматися від військової підтримки терористів на Донбасі.

Відносини між Росією і Заходом погіршилися через ситуацію на сході України та насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram