ГоловнаСвіт

У Мінську подружжя з Росії заарештували за організацію порностудії

Росіянам загрожує до чотирьох років в'язниці

У Мінську подружжя з Росії заарештували за організацію порностудії
архив
Фото: Макс Левин

Міліція Мінська (Білорусь) затримала подружню пару, яка влаштувала в орендованій квартирі онлайн-порностудію.

Згідно з повідомленням на сайті управління Слідчого комітету (УСК) Білорусі в Мінській області, затримані виявилися росіянами.

В УСК розповіли, що 25-річна громадянка Росії, яка має посвідку на проживання в Білорусі, орендувала квартиру в Мінську разом зі своїм чоловіком. Саме в ній вони облаштували "робочі" місця з комп'ютерною технікою та веб-камерами. "Підозрювана наймала дівчат, які за гроші виконували будь-які прохання для задоволення сексуальних потреб користувачів Інтернету в режимі онлайн", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку місця проживання фігурантів у Мінському районі правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони й інше обладнання, якими користувалися підозрювані для вчинення злочину.

Проти подружжя, підозрюваних у виготовленні та розповсюдженні порнографічних матеріалів через Інтернет, порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 343 Кримінального кодексу Білорусі. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Попередній гучний випадок правопорушення, пов'язаного з порнографічними матеріалами, стався в Білорусі близько двох років тому. 13 квітня 2013 року посеред дня в ефірі БелМузТБ відбувся несанкціонований показ порноролика. Трансляція тривала 10 хвилин, після чого мовлення телеканалу урвали. Згодом з'ясувалося, що трансляцію організував відеоінженер каналу, імені якого так і не назвали. За цей вчинок він отримав два роки колонії загального режиму, повідомляє БЕЛТА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram