ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії запропонували засекретити чиновників, які користуються Інтернетом

Закони РФ зобов'язують усі компанії надавати владі інформацію про співробітників, які користуються Інтернетом

У Росії запропонували засекретити чиновників, які користуються Інтернетом

Міністерство зв'язку і масових комунікацій Росії запропонувало засекретити співробітників державних органів, які користуються Інтернетом на роботі.

Відповідна ініціатива з'явилася на російському порталі для розміщення інформації про розробку нормативних актів.

Ініціатива пропонує скасувати правило обов'язкового надання списку співробітників, які користуються Інтернетом. У цьому разі список надає юридична особа, яка є корпоративним клієнтом інтернет-доступу. Також цей список необхідно оновлювати щонайменше раз на квартал. Список повинен містити не тільки імена співробітників, а й інформація про їхнє місце проживання і про документи, що посвідчують особу.

Правила надання інформації ввели одночасно з вимогою ідентифікації особи в пунктах колективного доступу до Інтернету, включаючи користувачів Wi-Fi.

"Видання проекту постанови необхідно з метою усунення загроз безпеці Російської Федерації при наданні телематичних послуг зв'язку та наданні послуг зв'язку з передачі даних органам державної влади", - йдеться в документі.

Джерела РБК у великих операторських компаніях розповіли, що найчастіше державні замовники відмовляються надавати інформацію про персонал. Практично завжди їм це вдається.

Нагадаємо, в серпні 2014 року уряд Росії затвердив постанову, згідно з якою доступ до Wi-Fi в громадських місцях можна буде отримати з використанням номера мобільного телефону, облікового запису на Єдиному порталі державних послуг (ЄПДП) або документа, що посвідчує особу.

Раніше уряд РФ, виконуючи недавні поправки до закону про інформацію, розпорядилося ідентифікувати користувачів загальнодоступних Wi-Fi-мереж - оператор зв'язку мусив установити імена та прізвища користувачів, "що підтверджуються документом, що посвідчує особу".

Затверджена постанову уточнює, що оператор зв'язку може ідентифікувати користувачів шляхом встановлення абонентського номера, або через встановлення прізвища, імені та по батькові користувача, які підтверджуються не тільки документом, що посвідчує особу, а й обліковим записом на ЄПДП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram