ГоловнаСвіт

У Куби і США виникли "глибокі розбіжності" з питання прав людини

Гавана заявила, що не піддаватиметься на тиск Вашингтона

У Куби і США виникли "глибокі розбіжності" з питання прав людини
Хосефина Видаль
Фото: EPA/UPG

У кубинській столиці Гавані в четвер, 22 січня, завершився перший раунд історичних кубино-американських переговорів, присвячених нормалізації відносин між двома країнами.

Про це повідомляє euronews.

Глибокі розбіжності сторін викликала тема прав людини. Про це раніше заявила помічник держсекретаря США з питань Західної півкулі Роберта Джейкобсон. Вона назвала переговори успішними, але зазначила, що питання дотримання прав людини залишається найважливішим.

Американська сторона на заключному брифінгу з приводу завершення переговорів розповсюдила коротку письмову заяву, в якій сказано, що США тиснуть на кубинський уряд, щоб той поліпшив умови у сфері прав людини, включаючи свободу слова і зборів.

Своєю чергою директор департаменту США кубинського МЗС Хосефіна Відаль заявила, що слово "тиск" на переговорах не використовувалося. За її словами, "Куба всією своєю історією довела, що ніколи не піддавалася і не піддасться на тиск, звідки б він не походив". Кубинська делегація звернула увагу на вбивства беззбройних американськими поліцейськими.

"Ми обмінялися думками і підтвердили наші позиції з питання дотримання прав людини", - зазначила Відаль.

Окрім того, у четвер в Маямі десятки людей, зокрема представники кубинської опозиції, взяли участь в акції протесту проти проведення переговорів між Кубою і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram