ГоловнаСвіт

Новий король Саудівської Аравії пообіцяв продовжити політику попередника

Прийшовши до влади, саудівський монарх вирішив питання подальшого престолонаступництва

Новий король Саудівської Аравії пообіцяв продовжити політику попередника
Король Саудовской Аравии Салман ибн Абдул-Азиз Аль Сауд
Фото: EPA/UPG

Новий король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд заявив у п'ятницю, що продовжуватиме демократичну політику свого попередника.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на виступ нового монарха в ефірі саудівського телебачення.

Раніше в п'ятницю стало відомо про смерть на 91-му році життя шостого саудівського короля Абдалли Абдель Азіз Аль Сауда. Трон зайняв його 79-річний брат Салман.

Абдулла відомий своїми демократичними законами. Наприклад, одним із перших своїх указів він заборонив королівській родині користуватися держскарбницею. Також він скасував цілування руки монарха, замінивши його рукостисканням.

Новий король Салман вже встиг вирішити питання про спадкоємність влади, призначивши свого племінника, міністра внутрішніх справ Саудівської Аравії Мохаммеда бін Наєфа (Mohammed bin Nayef) заступником принца-наступника, а це означає, що він стане першим у черзі на трон після принца-наступника Мугріна (Muqrin).

Близький друг США, принц Мохаммед бін Наєф отримав визнання з боку західних країн за придушення діяльності терористичної організації "Аль-Каїда" у 2003-2006 рр., коли він очолював сили безпеки королівства, а його батько був міністром внутрішніх справ. Як зазначає Рейтер, призначення Наєфа заступником принца-наступника вирішить питання про престолонаступництво на довгі роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram