ГоловнаСвіт

У Сомалі терористи спробували підірвати турецьку делегацію

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Аш-Шабаб"

У Сомалі терористи спробували підірвати турецьку делегацію
архив
Фото: EPA/UPG

Терористи спробували вчинити напад на делегацію турецьких сил безпеки, яка прибула до столиці Сомалі Могадішо для підготовки візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в поліції. 

Поліцейські повідомили, що біля готелю, де перебували представники турецької делегації, підірвали начинений вибухівкою автомобіль. Унаслідок вибуху загинули двоє місцевих поліцейських. Жоден турецький громадянин не постраждав.

Разом з тим, за даними Sky News Arabia, загинули п'ять осіб, десятки отримали поранення.

Відповідальність за вибух взяло на себе ісламістське угруповання "Аш-Шабаб"

"Ми атакували готель і вбили кількох офіцерів сомалійської поліції, які проводили там зустріч", - йдеться в заяві представника "Аш-Шабаб" Шейха Саміра Абу Мусаба.

У п'ятницю, 23 січня, з офіційним візитом в Сомалі має прибути президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Представник адміністрації турецького президента вже заявив, що візит не скасовано.

Угруповання "Аш-Шабаб", пов'язане з "Аль-Каїдою", контролює великі території у південних і центральних областях країни. Там екстремісти намагаються встановити ісламські закони, використовуючи терористичні методи.

Нагадаємо, 21 вересня 2013 року бойовики "Аш-Шабаб" захопили торговий центр Westgate у столиці Кенії Найробі. Операція зі звільнення заручників завершилася ввечері 24 вересня. Під час операції було вбито п'ятеро бойовиків, ще 11 підозрюваних затримали. За офіційними даними, жертвами бойовиків стали 67 осіб, зокрема шість співробітників правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram