ГоловнаСвіт

Франція виділить на боротьбу з тероризмом понад €425 млн

Париж протягом 3 років створить 2680 додаткових робочих місць у сфері боротьби c тероризмом

Франція виділить на боротьбу з тероризмом понад €425 млн
Мануэль Вальс
Фото: islamenfrance.fr

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив у середу, що план посилення боротьби з тероризмом у Франції коштуватиме €425 млн.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому французький уряд уточнив, що з урахуванням витрат на персонал служб безпеки та правоохоронців в цілому на три роки дії плану потрібно близько €735 млн.

За словами Вальса, уряд Франції протягом трьох найближчих років створить 2680 додаткових робочих місць у сфері боротьби проти тероризму. Передбачається, що 1,4 тис. нових робочих місць створять при МВС, 950 - при міністерстві юстиції, 250 - при Міноборони і 80 - при міністерстві фінансів.

Напередодні, 20 січня, французька поліція зажадала виділити їй важке озброєння.

Нагадаємо, 7 січня двоє озброєних чоловіків напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo, в якому друкували карикатури на пророка Мухаммеда. Унаслідок стрілянини, відкритої братами Саїдом і Шерифом Куаші, вбили 12 осіб. Через два дні після трагедії нападників ліквідували під час спецоперації в містечку Даммартен-ан-Гоель. Крім того, 9 січня 32-річний Амеді Кулібалі захопив заручників у кошерному супермаркеті в передмісті Парижа. Він встиг убити чотирьох із них до того, як учасники спецоперації усунули його самого. Згодом стало відомо, що Кулібалі та його знайома Хаят Бумеддьєн могли бути причетними до стрілянини по правоохоронцях у Монружі, внаслідок якої загинула жінка-поліцейський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram