ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Пєсков звинуватив західні країни в намірі скинути Путіна

Пєсков упевнений, що Захід ніколи "не відчепиться" від Росії

Пєсков звинуватив західні країни в намірі скинути Путіна
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков звинуватив західні країни в намірі скинути президента країни, використовуючи для цього конфлікт в Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Аргументы и факты" у вівторок, 20 січня.

"Наразі ж, якщо зовсім просто викласти проблему, на Заході намагаються стороною конфлікту виставити Путіна, ізолювати його в міжнародній політиці, придушити через власні інтереси Росію економічно, домогтися повалення Путіна, при цьому вимагають, щоб він урегулював кризу в сусідній країні", - заявив Пєсков.

Також Пєсков висловив упевненість у тому, що Захід ніколи "не відчепиться" від Росії. Ситуація в Україні та Криму, за його словами, не впливає на це, оскільки західні країни придумали б інший привід для нападок.

"Не було б Криму, придумали б інший привід, про це говорив Путін у посланні: ми повинні бути суверенними, самостійними, сильними. Але при цьому залишатися невід'ємною частиною міжнародної спільноти, світової економічної системи", - сказав він.

Пєсков зазначив, що Росія "де-факто допомагає економіці України, забезпечуючи постачання вугілля, електроенергії і т.д., а людям на південному сході, яких заскочило лихо, відправляє вервечки гуманітарних конвоїв". Росія не зможе врегулювати конфлікт на південному сході України, оскільки для цього, за його словами, потрібен тільки внутрішньоукраїнський діалог, почати який може лише Президент України Петро Порошенко. 18 січня Пєсков розповів про відмову Порошенка від мирного плану Путіна. За словами прес-секретаря президента Росії, Кремль 15 січня надіслав Порошенкові письмове послання, в якому йшлося про конкретний план відведення важкої артилерії. Київ відмовився від пропозиції, не запропонувавши нічого натомість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram