ГоловнаСвіт

У Газі пройшла демонстрація на підтримку "Ісламської держави" і терактів у Парижі

Мітинг закінчився сутичками між протестувальниками і поліцією

У Газі пройшла демонстрація на підтримку "Ісламської держави" і терактів у Парижі
Плакат с братьями Саидом и Шерифом Куаши
Фото: EPA/UPG

У секторі Гази пройшла демонстрація салафітів на підтримку терористичного угруповання "Ісламська держава" і терористів, які розстріляли журналістів Charlie Hebdo.

Як повідомляє агентство Рейтер, під час демонстрації спалили французькі прапори.

"Сьогодні ми говоримо Франції та іншим державам, що іслам зобов'язує нас поважати всі релігії, але також зобов'язує нас карати і вбивати тих, хто нападає і ображає пророка Мухаммеда", - пояснив один з учасників демонстрації.

Мітингувальники тримали плакати з фотографіями ісламістів - братів Саїда і Шерифа Куаші, котрі влаштували теракти у Франції. "Ви мусите дочекатися приходу нових героїв ісламу, ви, хрестопоклонники", - скандували в натовпі.

При цьому багато мітингувальників були одягнені в уніформу, аналогічну тій, яку носять бойовики "Ісламської держави" і представлялися журналістам як прихильники різних джихадистських салафітських груп, зазначає агентство.

Мітинг закінчився сутичками між протестувальниками та представниками місцевих правоохоронних органів. Ісламістський рух ХАМАС, маючи політичну владу в секторі Гази, негативно ставиться до салафітів, що періодично виливається в перестрілки між поліцейськими і салафітами.

Приводом для виступів салафітів стали публікації французьким журналом Charlie Hebdo карикатур на пророка Мухаммеда. 7 січня на редакцію сатиричного видання було скоєно напад, під час якого вбили 12 осіб. 9 січня братів Саїда і Шерифа Куаші, котрі відкрили стрілянину по карикатуристах, ліквідували неподалік від Парижа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram