ГоловнаПолітика

Кличко підписав розпорядження про реконструкцію кінотеатру "Жовтень"

Реконструкцією будівлі займеться підприємство з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ"

Кличко підписав розпорядження про реконструкцію кінотеатру "Жовтень"
Фото: Макс Требухов

Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА про реконструкцію будівлі цілісного майнового комплексу "Кінотеатр "Жовтень" на вулиці Костянтинівській, 26 у Подільському районі столиці.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, передає "Радіо Свобода".

Згідно з документом, замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру визначено підприємство з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ".

29 жовтня 2014 року в кінотеатрі "Жовтень" на Подолі сталася пожежа. Ліквідація пожежі тривала близько п'яти годин. Будівлю кінотеатру було серйозно пошкоджено.

31 жовтня депутати Київради на зборах, що відбулися з ініціативи міського голови, вирішили заснувати благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відновлення після пожежі кінотеатру. Депутати Київради також прийняли рішення про звільнення ТОВ "Кіноман", яке є орендарем приміщень, від сплати оренди на період відновлення кінотеатру. Крім того, Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА знайти джерела для фінансування робіт з відновлення кінотеатру.

Згодом, однак, стало відомо, що "Кіноман" таки виселяють із "Жовтня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram