ГоловнаСвіт
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

У Британії планують відкрити першу школу для ЛГБТ-дітей

Захисники прав сексменшин пояснили необхідність створення школи для ЛГБТ бажанням рятувати життя

У Британії планують відкрити першу школу для ЛГБТ-дітей
архив
Фото: EPA/UPG

У Манчестері (Великобританія) до 2018 року планують відкрити першу школу для ЛГБТ-дітей.

Про це повідомляє Metro.

Ініціатором відкриття спеціалізованого навчального закладу виступила організація LGBT Youth North West, яка займається захистом прав сексуальних меншин.

Планується, що школа відкриють в рамках державної програми The specialist schools. При цьому частина фінансування - 16 тисяч фунтів (близько $24 тис.) на рік - візьме на себе LGBT Youth North West. На опрацювання проекту організація вже отримала від влади міста грант у розмірі 63 тисяч фунтів (близько $96 тис.).

Загалом у навчальному закладі буде 60 місць. Незважаючи на те, що наголос під час набору учнів робитимуть на дітей з ЛГБТ-спільноти, школа виділятиме місця і для тих дітей, які не вписуються в колективи інших навчальних закладів з інших причин.

Директор зі стратегічного розвитку LGBT Youth North West Амелія Лі (Amelia Lee) заявила, що такі навчальні заклади необхідні, оскільки, незважаючи на всі закони, які захищають геїв від знущань, у звичайних школах були і раніше часті випадки залякування і утисків ЛГБТ-дітей.

"Мова йде про порятунок людських життів. Незважаючи на закони, які вимагають захищати геїв від гомофобних знущань, правда в тому, що, особливо в школах, залякування як і раніше неймовірно поширене, і через нього молоді люди почуваються ізольованими і відчуженими, що часто призводить до прогулювання уроків, а у найгіршому сценарії - до самогубства".

Представники міської ради Манчестера заявили, що підтримують ідею LGBT Youth North West.

Згідно з опитуванням на сайті Metro, створення школи для ЛГБТ-дітей підтримує тільки 25% респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram