ГоловнаСвіт

Чоловік, який захопив заручників під Парижем, здався поліції

Звільнені заручники розповіли, що погрожував їм психічно нестабільний чоловік

Чоловік, який захопив заручників під Парижем, здався поліції
Полиция в Коломбе, Франция
Фото: EPA/UPG

Озброєний чоловік, який захопив заручників у поштовому відділенні міста Коломб в передмісті Парижа, здався поліції.

Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Як заявили агентству AFP в поліції, у цей час чоловіка затримали, заручників звільнено. За наявною інформацією, унаслідок події ніхто не постраждав.

Раніше повідомлялося, що чоловік, озброєний автоматом Калашникова та кількома гранатами, взяв заручників у поштовому відділенні. Точної інформації про те, скільки людей він утримував, досі немає, проте кільком заручникам вдалося втекти ще до затримання нападника. За їхніми словами, він "психічно нестабільний" і "говорить незв'язно".

У поліції заявили, що подія швидше за все не є терористичним актом. За інформацією ЗМІ, чоловік раніше притягувався до відповідальності за дрібне хуліганство. Його ім'я не розголошується.

Серія терактів сталася у Франції 7-9 січня. Від нападів в цілому загинули 17 осіб. 9 січня в кошерному супермаркеті в Парижі терорист Амеді Кулібалі захопив понад 20 заручників і вбив 4 з них. Він вимагав від поліції припинити переслідування братів Саїда і Шерифа Куаші. Під час штурму Кулібалі вбили. 8 січня він застрелив співробітницю поліції в передмісті Парижа.

7 січня брати Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Братів Куаші ліквідували під час операції спецслужб через два дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram