ГоловнаСвіт

Європейські євреї попросили дозволити їм носити зброю

Європейська єврейська асоціація заявила про зростання антисемітизму, расизму та нетолерантності

Європейські євреї попросили дозволити їм носити зброю
Фото: liveinternet.ru

Найбільша єврейська федерація Євросоюзу закликала європейських законодавців дозволити євреям носити зброю для самозахисту.

Відповідний лист, підписаний головою Європейської єврейської асоціації (EJA) рабином Менахемом Марголіном, опубліковано на сайті онлайн-видання The Washington Free Beacon.

"Події в Парижі, а також численні погрози, які надходили на адресу єврейської громади в Європі останніми роками, продемонстрували нагальну потребу припинити розмови і взятися до дій", - йдеться в листі.

Також у документі висловлюють прохання дозволити єврейським громадам створити власну збройну охорону, причому навчати її повинні європейські силовики.

За словами Марголіна, в Європі зараз спостерігають різкий сплеск антисемітизму, расизму та нетолерантності. Багато євреїв не відвідують синагоги, оскільки побоюються нападів.

9 січня, через два дні після теракту в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo, в магазині кошерних продуктів в Парижі Амеді Кулібалі захопив близько 20 заручників і вбив 4 з них. Усі загиблі були євреями. Кулібалі вимагав від поліції залишити в спокої братів Куаші, яких підозрювали в нападі на редакцію журналу. Під час штурму Кулібалі вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram