ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд застеріг ЗМІ від публікації карикатур на тему релігії

У російському наглядовому органі заявили, що жарти про релігію можна розцінити як порушення відразу двох законів

Роскомнагляд застеріг ЗМІ від публікації карикатур на тему релігії
Фото: newsfiber.com

Роскомнагляд застеріг ЗМІ від публікації карикатур на тему релігії.

Відповідне повідомлення в п'ятницю, 16 січня, розміщено на офіційному сайті Роскомнагляду.

У наглядовому органі зазначають, що такі жарти можна розцінити як порушення відразу двох законів - "Про засоби масової інформації" та "Про протидію екстремістській діяльності".

"Поширення в ЗМІ карикатур на релігійну тематику може бути розцінено Роскомнаглядом образливим або таким, що принижує гідність представників релігійних конфесій та об'єднань, а також кваліфіковано як розпалювання національної та релігійної ворожнечі, що є прямим порушенням законів", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що публікації в російських засобах масової інформації таких карикатур суперечать етичним і моральним нормам, "виробленим за століття спільного проживання на одній території представників різних народів та релігійних конфесій".

Заяву Роскомнагляду оприлюднено на тлі ситуації навколо нападу на французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo, який публікував карикатури на пророка Мухаммеда. Напад на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo в центрі Парижа стався 7 січня. У приміщення редакції увірвалися двоє чоловіків і відкрили вогонь з автоматів Калашникова. Унаслідок атаки загинули 12 людей, ще 11 отримали поранення.

13 січня єгипетський проповідник застеріг Charlie Hebdo від публікації "расистських" карикатур, посилаючись на те, що вони розпалюють расизм, ненависть та ісламофобію". 14 січня Charlie Hebdo випустив новий номер з пророком Мухаммедом на обкладинці. Того ж дня стало відомо, що у Грозному вирішили провести акцію протесту проти публікацій у ЗМІ, які ображають пророка Мухаммеда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram