ГоловнаСвіт

Потяги московського метро застрахують від аварій і терористів

Суми виплат можуть становити $1,8 млрд

Потяги московського метро застрахують від аварій і терористів
архив
Фото: EPA/UPG

Вагони поїздів московського метро застрахують у 2015 році на випадок різних надзвичайних ситуацій. Загальна сума виплат може становити 102 млрд рублів (приблизно $1,8 млрд).

Про це повідомляє портал M24.ru з посиланням на джерело в керівництві московської підземки.

Всі 4922 вагони московського метро планують застрахувати строком на один рік. Ліміт на одній події становить 500 млн рублів, сума мінімальної виплати - 1500 рублів. Страхування рухомого складу коштуватиме метрополітену менш ніж 45 млн рублів.

Вагони будуть застраховані від вибухів і пожеж, катастроф і аварій, вандалів, хуліганів і терористів, падіння пасажирів і тварин на шляху, затоплень і стихійних лих, а також інших інцидентів аж до страйків, цивільних заворушень і падіння на потяги літаків та інших літальних об'єктів.

У 2014 році рухомий склад підземки не був застрахований. Московське метро самостійно покривало збитки від аварій, пригод і несправностей.

Нагадаємо, 15 липня 2014 року на перегоні між станціями "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" Арбатсько-Покровської лінії сталася найбільша аварія в історії московського метрополітену. Після різкої зупинки поїзда три вагони зійшли з рейок. У результаті загинули 23 людини, понад 150 постраждали. Згодом керівник московського метро назвав причинами аварії серйозні порушення в роботі персоналу, що обслуговує гілку, і халатність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram