ГоловнаСвіт

Єгипетський суд скасував вирок Мубараку за розкрадання коштів із держскарбниці

У справі екс-президента Єгипту призначено повторний розгляд

Єгипетський суд скасував вирок Мубараку за розкрадання коштів із держскарбниці
Хосни Мубарак
Фото: http://obozrevatel.com/

Єгипетський суд скасував вирок колишньому президентові країни Хосні Мубараку за звинуваченням у розкраданні коштів із держскарбниці.

Про це повідомляє агентство AFP.

Раніше колишнього голову держави засудили до трьох років позбавлення волі.

За даними агентства, у цій справі призначено повторний розгляд. Поки що невідомо, коли почнеться новий судовий розгляд стосовно колишнього президента. Зараз 86-річний Мубарак проходить лікування в одному з військових госпіталів Каїра.

Екс-президента засудили до трьох років в'язниці у травні 2014-го за незаконне привласнення 100 тис. єгипетських фунтів (близько $13 тис.). За версією звинувачення, ці гроші витратили на реставрацію президентських палаців.

Сини Мубарака Гамаль і Аль, визнані винними за аналогічними звинуваченнями, отримали по чотири роки в'язниці.

29 листопада 2014 року суд Єгипту зняв із Хосні Мубарака і його синів звинувачення в причетності до вбивства демонстрантів у Каїрі під час січневої революції 2011 року.

25 січня 2011 року в Єгипті почалися масові демонстрації, в результаті яких скинули режим Хосні Мубарака, який правив країною протягом трьох десятиліть. Під час придушення акцій протесту, учасники яких домагалися відставки президента, загинули близько 850 осіб. 29 листопада 2014 року суддя назвав ці цифри хибними і подав уточнені дані, згідно з якими жертвами заворушень стали 239 людей, поранення отримали ще 1588.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram