ГоловнаСвіт

У Яванському морі знайшли фюзеляж літака, що розбився 28 грудня

Напередодні з дна підняли одну з "чорних скриньок"

У Яванському морі знайшли фюзеляж літака, що розбився 28 грудня
Фото: EPA/UPG

Учасники пошукової операції в Яванському морі виявили частину фюзеляжу лайнера QZ8501 компанії AirAsia, на борту якого перебували 162 людини. Про це повідомляє індонезійське видання Detik із посиланням на керівника операції маршала Супріяді.

Основна частина фюзеляжу, в якій, імовірно, перебувають тіла 80-100 жертв катастрофи, лежить приблизно за 1,7 морської милі на північний схід від місця виявлення хвоста. Маршал розповів, що ці уламки будуть піднімати так само, як і хвіст: водолази тросами причеплять фюзеляж до вантажного судна, оснащеного підйомником. Перед цим буде використаний повітряний мішок, щоб підняти уламок і очистити його від мулу.

Хвостову частину лайнера підняли на поверхню 10 січня.

Раніше рятувальники підняли з дна "чорну скриньку" літака. Самописець містить тільки дані про рейс, переговорів на ньому немає.

Нагадаємо, пасажирський літак QZ8501, що виконував рейс із Сурабая в Сингапур, розбився 28 грудня. Офіційно причину катастрофи не оголошували, проте Агентство метеорології, геофізики і кліматології Індонезії у звіті називало найбільш імовірною причиною погодні умови. На думку експертів, низька температура могла вивести з ладу двигуни літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram