ГоловнаСвіт

Білоруські спецслужби затримали 20 мусульман-салафітів

Серед затриманих було вісім іноземців

Білоруські спецслужби затримали 20 мусульман-салафітів
Фото: podrobnosti.ua

У Білорусі спецслужби припинили збори мусульман-салафітів в одному з сіл під Мінськом.

Про це повідомив керівник прес-служби КДБ Білорусі Артур Стрьох в ефірі телеканалу "Беларусь 1".

"КДБ у взаємодії з МВС під час проведення релігійних обрядів затримав 20 мусульман-салафітів, релігія яких заснована на принципах джихаду і неприйняття будь-яких віросповідань, крім ісламу. Серед 20 затриманих вісім були іноземними громадянами", - розповів він.

За словами Стрьоха, група сформувалася під впливом "зарубіжних місіонерів однієї з арабських екстремістських організацій". До затриманих громадян Білорусі застосували заходи профілактичного характеру, а іноземних громадян видворили з країни.

Інцидент стався на тлі серії терактів у Франції, які сталися минулого тижня. Жертвами терористичних атак стали 17 осіб. Так, 7 січня відбулася стрілянина в будівлі редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в центрі Парижа, загинули 12 людей, ще 11 осіб отримали поранення. Ще п'ятеро людей стали жертвами захоплення заручників в магазині кошерних товарів на околиці Парижа у п'ятницю, 9 січня.

Салафізм - це напрям в ісламі, представники якого закликають орієнтуватися на сподвижників пророка Мухаммеда. Салафіти нетерпимі до інакодумців і пропагують застосування насильства до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram