ГоловнаСвіт

У Пакистані відновила роботу школа, захоплена талібами місяць тому

Пакистанська влада посилила заходи безпеки в усіх школах Пешавара

У Пакистані відновила роботу школа, захоплена талібами місяць тому
архив

У Пакистані відновила роботу школа для дітей військових у Пешаварі, де місяць тому жертвами бойовиків ісламістського руху "Талібан" стали 149 осіб, більшість яких - діти.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Заняття у відновлених після нападу класах поновили з понеділка, 12 січня. Зараз будівля навчального закладу перебуває під посиленою охороною військових.

Крім того, за словами представників пакистанської армії, навколо державних шкіл у Пешаварі встановлено 2,5 м паркани, а сотні місцевих жителів створили добровільну дружину для захисту навчальних закладів.

Нагадаємо, вранці 16 грудня бойовики, озброєні автоматами, гранатами і поясами шахіда, увірвалися в школу і відкрили вогонь. На момент нападу в будівлі перебували близько 500 осіб. Цей теракт таліби назвали помстою за дії пакистанських і американських військ, які проводять операції проти бойовиків, у тому числі із застосуванням безпілотників, а жертвами авіаударів часом стають мирні жителі.

Після теракту прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф скасував мораторій на смертну кару для осіб, засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом. Згодом стало відомо про намір влади стратити 500 терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram