ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини закликав ЄС зупинити імміграцію

Орбан хотів би залишити можливість імміграції тільки для людей, які шукають політичний притулок

Прем'єр Угорщини закликав ЄС зупинити імміграцію
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Брюссель має діяти жорстко і припинити імміграцію до Європи.

З такою заявою пізно ввечері 11 січня виступив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який у неділю брав участь у Марші єдності в Парижі, інформує агентство Рейтер.

На думку глави угорського уряду, саме обмеження імміграції має стати відповіддю Євросоюзу на вбивства, що сталися минулого тижня у Франції.

"Ми не мусимо розглядати економічну імміграцію як таку, що приносить якусь користь, оскільки вона несе лише неприємності і загрози жителям Європи, - сказав він в інтерв'ю державному телебаченню. - Тому імміграцію необхідно припинити. Це угорська позиція".

При цьому він підкреслив, що єдиний виняток необхідно зробити для людей, які претендують на політичний притулок.

"Угорщина не стане мішенню для іммігрантів, - зазначив він. - Ми не дозволимо цього, принаймні поки я обіймаю посаду прем'єр-міністра, і поки цей уряд перебуває при владі".

Навесні 2014 року правий уряд Орбана обрали на другий термін поспіль. Тоді прем'єр сказав, що меншини, котрі проживають в Угорщині, населення якої становить близько 10 млн осіб, не є особливою проблемою.

"Ми не хочемо бачити серед великої кількості представників меншин, які мають різні культурні особливості та витоки. Ми хотіли б, щоб Угорщина залишалася Угорщиною.

Зазначимо, що, згідно з даними національного статистичного управління (KSH), близько 350 тис. угорців живуть і працюють за кордоном, здебільшого в Німеччині, Великобританії та Австрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram