ГоловнаСвіт

Бі-Бі-Сі скасовує заборону на зображення пророка Мухаммеда

Раніше корпорація відмовилася від зображення пророка в будь-яких вигляді або формі

Бі-Бі-Сі скасовує заборону на зображення пророка Мухаммеда
Фото: EPA/UPG

Британська мовна корпорація "Бі-бі-сі" відмовилася від заборони на будь-які зображення пророка Мухаммеда у своїй продукції. Про це повідомила британська газета Guardian.

Перегляд ухваленого раніше рішення викликано терактами в Парижі. У день атаки на паризький журнал Charlie Hebdo в ефірі BBC1 демонстрували фрагменти карикатур з пророком.

На день пізніше, 8 січня, телеведучий Девід Дімблбі зачитав для аудиторії витяг з норм "Бі-бі-сі", в яких говорилося, що пророк "не повинен представлятися в будь-яких вигляді або формі" у продукції, що випускається цією організацією. Слідом за цим корпорація виступила з роз'ясненнями, наполягаючи, що ці правила вже "вважаються застарілими і зараз переглядаються".

Офіційний представник корпорації вказав, що автори програм "вільні у своїх редакційних міркуваннях з урахуванням порад Групи з редакційної політики".

Збройний напад на редакцію тижневика Charlie Hebdo було скоєно минулої середи, 7 січня. Загинули 12 людей - десять журналістів і двоє поліцейських, які охороняли будівлю, ще 11 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram