ГоловнаСвіт

Порошенко відвідає марш пам'яті в Парижі

Росія поки що не заявляла про свою делегацію

Порошенко відвідає марш пам'яті в Парижі
Фото: EPA/UPG

Лідери європейських країн візьмуть участь у завтрашньому марші в Парижі, присвяченому пам'яті жертв терористів. Траурний захід відвідає і Президент України Петро Порошенко, про що він сам написав у Твіттері.

Париж відвідають канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, голова іспанського уряду Маріано Рахой, прем'єр Італії Маттео Ренці, а також голови уряду Фінляндії Александер Стубб і Польщі Ева Копач. У Париж прибудуть і лідери Євросоюзу Жан-Клод Юнкер, Мартін Шульц, Федеріка Могеріні і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Офіційна Москва поки що не заявляла, що направить свою делегацію до Франції.

Президент Франції Франсуа Олланд та лідер опозиційної партії "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі в перші години кризи оголосили про необхідність об'єднатися перед обличчям небезпеки. Проте запрошення на акцію від уряду отримали всі політичні сили, окрім "Національного фронту" Марін Ле Пен.

Нагадаємо, 7 січня в Парижі терористи розстріляли редакцію журналу Charlie Hebdo, два дні по тому відбулося захоплення заручників в одному з магазинів французької столиці. Внаслідок двох терактів у Франції було вбито 17 осіб. Нападників – братів Куаші та Амеді Кулібалі, які заявили про свій зв'язок з "Ісламською державою" та "Аль-Каїдою", - застрелели під час звільнення заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram