ГоловнаСвіт

Гідролокатори виявили зниклий літак на дні Яванського моря

Через негоду пошукові роботи припинено

Гідролокатори виявили зниклий літак на дні Яванського моря
Фото: EPA/UPG

Корпус літака AirAsia, який зазнав аварії в районі Яванського моря, можливо, виявлено на дні. Пошуково-рятувальне агентство Індонезії отримало за допомогою гідролокатора зображення, яке, за оцінкою відомства, може бути зниклим літаком, пише Lenta.ru з посиланням на The Wall Street Journal.

Знімок отримали у вівторок, 30 грудня, фахівці на індонезійському кораблі ВМФ, який бере участь у пошуковій операції. На ньому на дні океану лежить предмет, який нагадує перевернутий фюзеляж. Об'єкт зараз на глибині приблизно 24-30 метрів.

Судячи з опублікованих координат, корпус літака лежить приблизно за 3,5 км від того місця, де у вівторок на водній поверхні виявили сміття.

Літак Airbus A320-200, що летів із Сурабая в Сингапур, зник із радарів у ніч проти 28 грудня. До цього пілот запитував дозвіл на зміну висоти польоту через погані погодні умови, проте диспетчери відмовили, оскільки на запрошеному ешелоні вже був інший літак.

На борту лайнера перебували 155 пасажирів і сім членів екіпажу - троє громадян Південної Кореї, по одному громадянину Сингапуру, Малайзії, Франції, Великобританії, решта - індонезійці.

Зараз через погіршення погодних умов пошукову операцію на місці катастрофи літака припинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram