ГоловнаСвіт

Індонезія спростувала інформацію про підняття тіл загиблих пасажирів AirAsia

Виявлено тіла тільки трьох осіб

Індонезія спростувала інформацію про підняття тіл загиблих пасажирів AirAsia
Фото: EPA/UPG

Прес-секретар ВМС Індонезії Манахан Сіморангкір спростував інформацію про те, що з води було піднято 40 тіл пасажирів літака AirAsia, який зник 28 грудня, повідомляє Agence France-Presse. Сіморангкір назвав непорозумінням озвучену ним раніше інформацію, що тіла загиблих витягнули.

Раніше також повідомлялося, що в Яванському морі (Тихий океан), за 10 кілометрів від місця, де екіпаж лайнера востаннє виходив на зв'язок, знайдено тіла шести загиблих. Однак шеф пошукової операції підтвердив, що було знайдено тіла трьох людей.

До цього у вівторок, 30 грудня, з'явилася підтверджена інформація про виявлення в морі уламків літака AirAsia.

Нагадаємо, на борту лайнера, що розбився, перебували 162 людини (155 пасажирів і 7 членів екіпажу): троє громадян Південної Кореї, по одному громадянину Сінгапуру, Малайзії, Франції, підданий Великобританії, решта - індонезійці.

Літак Airbus A320-200, що летів з індонезійського міста Сурабая в Сінгапур, зник з радарів в ніч на 28 грудня. Незадовго до цього пілот запитував дозвіл на зміну висоти польоту через погані погодні умови. Диспетчери, однак, не дозволили екіпажу це зробити, зіславшись на те, що на запитуваному ешелоні вже знаходиться інший літак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram