ГоловнаСвіт

Через забруднення повітря в Тегерані ушпиталено 400 осіб

У низці іранських міст виникли проблеми з чистотою повітря

Через забруднення повітря в Тегерані ушпиталено 400 осіб
Смог в Тегеране
Фото: EPA/UPG

Близько 400 осіб помістили в лікарні столиці Ірану Тегерана через проблеми з серцем і ускладнене дихання, викликане високим рівнем забруднення повітря.

Про це повідомляє у вівторок ліванське видання Daily Star.

"392 людини доставили в лікарні через проблеми з диханням і з серцем. Ми також надали допомогу 1434 пацієнтам на місці", - повідомив один із місцевих медичних працівників.

Іранська влада розглядає можливість закриття шкіл і введення обмежень на переміщення транспорту в цьому середовищі. Крім цього, хворих та страших людей просять утриматися від пересувань найбільше забрудненими ділянками міста.

За даними Daily Star, Тегеран, що нараховує близько 12 млн жителів, вважається одним із найбільше забруднених міст світу через інтенсивний автомобільний рух і специфічне географічне положення міста - іранська столиця розташована між двома горами, через що забруднене повітря циркулює на місці. Рівень забруднення повітря в Тегерані особливо підвищується взимку.

У Тегерані, Мешхеді та низці інших іранських міст останніми місяцями виникали проблеми з чистотою повітря.

Daily Star зазначає з посиланням на іранське МОЗ, що у 2012 році забруднене повітря призвело до передчасної смерті 4,5 тис. осіб в Тегерані і 80 тис. осіб по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram