ГоловнаСвіт

Ліванська армія розігнала молодіжну акцію протесту

Ліванці бояться втратити робочі місця через війну в Сирії

Ліванська армія розігнала молодіжну акцію протесту
архив
Фото: EPA/UPG

Ліванські солдати пострілами в повітря розігнали молодіжну акцію протесту проти посилення заходів безпеки в місті Арсан біля кордону з Сирією.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в ліванській службі безпеки.

Ліванська армія ще влітку посилила заходи безпеки, спрямовані на захист Арсала, мотивувавши свої дії необхідністю захистити місцевих жителів від бойовиків сирійських збройних угруповань, які намагаються розширити контрольовані ними території через Ліван. Зокрема, це пов'язано з тим, що радикальні сунітські угруповання "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра", які ведуть бойові дії в Сирії, в серпні напали на Арсан і взяли в полон групу ліванських солдатів.

За даними ліванських ЗМІ, близько 150 ліванських і сірійських протестувальників зібралися в понеділок на контрольно-пропускному пункті біля Арсала. Напередодні тут відбулася аналогічна акція протесту.

Протестувальники остерігаються, що армія ще більше обмежить рух містом, через що місцеві жителі, які працюють на довколишніх фермах і в кар'єрах, можуть залишитися безробітними, пишуть ліванські ЗМІ.

Державне інформаційне агентство ННА повідомило, що внаслідок сутички між протестувальниками та військовими постраждали три людини, десятки заарештували.

Армія стверджує, що регулярно заарештовує підозрюваних бойовиків в районі Арсала. За даними ЗМІ, останні арешти провели минулої суботи, коли за підозрою в контрабанді та посібництві "терористичним групам" затримали двох сирійців.

Начальник штабу сухопутних військ Лівану заявив минулого місяця, що бойовики, які вже не раз цього року атакували прикордонні райони країни, можуть втягнути Ліван у нову громадянську війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram