ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін виступив за популяризацію Антарктиди як тревел-напрямку

Російські підприємці мають намір отримати вигоду з найпівденнішого континенту

Президент РФ Володимир Путін схвалив ідею створення створення туристичної структури, яка займеться популяризацією Антарктиди як тревел-напрямку.

Про це повідомляє ТАСС.

Відповідна пропозиція надійшла від російських підприємців, які вирушили в експедицію на найпівденніший континент. Ідею вони озвучили під час телемосту з главою держави.

"У нас великий досвід досліджень Антарктиди, це дуже цікавий, унікальний куточок світу", - зазначив Путін на вперше організованому телемості "Москва-Антарктида".

Під час бесіди учасники експедиції повідомили президенту, що туристів в Антарктиду перевозять російські пілоти, які при цьому обслуговують іноземні туркомпанії. Тому, на думку підприємців, розумно було б створити російську тревел-структуру у цьому напрямку.

"Дуже добре, давайте так і зробимо", - відповів Путін.

В експедицію вирушили близько 200 осіб, у тому числі представники 34 наукових організацій. Мандрівники мають протестувати в Антарктиді вітчизняну комунікаційну техніку і підняти російський прапор над найвищою точкою континенту. Крім того, планується проведення низки медико-біологічних досліджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram