ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійська армія знищила 5 тис. бойовиків ІД за три місяці

МЗС Сирії заявив про неефективність авіаударів, здійснюваних міжнародною коаліцією в Сирії

Сирійська армія знищила 5 тис. бойовиків ІД за три місяці
архив
Фото: www.arms-expo.ru

Урядові війська Сирії за останні три місяці знищили 4,8 тис. бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело у сирійській армії.

"Ми щодня вказуємо приблизну кількість убитих терористів за час проведення сухопутних бойових дій. Тільки з угруповання ІД знищено 4,8 тисячі бойовиків (з кінця вересня - ред.)", - розповів співрозмовник агентства.

У вівторок, 23 грудня, у ЗМІ з'явилися дані про понад тисячу вбитих ісламістів з угруповань "Джебхат ан-Нусра" та ІД внаслідок авіаударів, які завдали ВПС міжнародної коаліції на чолі з США за останні три місяці. Військову операцію проти ІД коаліція почала 23 вересня.

На початку грудня глава МЗС Сирії Валід Муаллем заявив, що сирійська армія за два дні оборони військового аеродрому в провінції Дейр ез-Зор знищила бойовиків більше, ніж літаки коаліції з моменту початку завдання авіаударів на території арабської республіки. Військовий аеродром в провінції Дейр ез-Зор є командною базою ВПС Сирії у північно-східній частині арабської республіки. Повітряна база стала останнім оплотом сирійської армії на північному сході країни після того, як кілька місяців тому бойовики ІД захопили військову базу в провінції Ракка.

"Ісламська держава" проголосила "халіфат" на захоплених територіях Сирії та Іраку влітку цього року. ІД набрала найбільшу силу під час дій на території Сирії, де воювала проти урядових сил. Унаслідок дій бойовиків загинули кілька тисяч мирних жителів, сотні тисяч стали біженцями і ще кілька тисяч осіб перебувають у заручниках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram