ГоловнаСвіт

У Малайзії через повінь евакуйовано 100 тис. осіб

Малайзійського прем'єра розкритикували за гольф з Обамою

У Малайзії через повінь евакуйовано 100 тис. осіб
Наводнение в Малайзии
Фото: EPA/UPG

У Малайзії внаслідок сильних повеней евакуйовано 100 тис. осіб із п'ятьох штатів.

Про це повідомляє агентство Bernama.

Найсерйозніша ситуація складається у штаті Келантан і Паханг, в якому стан населених пунктів різко погіршився за останню добу - там кількість вимушених переселенців перевищила 35 тис.

Прем'єр-міністр країни Наджиб Тун Разак розпорядився збільшити допомогу постраждалим та тримати ситуацію під контролем для недопущення людських жертв. Разом з тим глава уряду визнав, що рятувальники не завжди встигають вчасно евакуювати жителів, оскільки деякі населені пункти виявилися відрізаними в результаті перевищення допустимого рівня води в річках і через нельотну погоду для вертольотів.

Тим часом

, самого Разака 25 грудня жорстко розкритикували малайзійці за гру в гольф з американським президентом Бараком Обамою на Гаваях. Критичні коментарі та заклики повернутися додому з'явилися на сторінці Разака у Facebook. У зв'язку з цим глава уряду перервав свою відпустку в США, повідомляє Fox News. Він пообіцяв повернутися до Малайзії в суботу, 27 грудня, і відразу ж попрямувати в один з найбільше постраждалих від стихії штатів - Келантан.

"Я в курсі того, що відбувається у країні. Я співчуваю тим, хто залишився без будинку, і сім'ям, які втратили своїх близьких. Я глибоко стурбований повенями і повертаюся, щоб особисто побачити ситуацію, а також хочу бути зі своїм народом", - заявив він.

Напередодні міністерство фінансів Малайзії схвалило виділення понад $14 млн допомоги п'ятьом найбільше постраждалим штатам.

Нинішню повінь в Малайзії назвали найсильнішою за останні 30 років. За даними місцевих ЗМІ, п'ятеро людей загинули, серед них одна дитина. Рух автомобільного та залізничного транспорту у постраждалих регіонах призупинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram