ГоловнаСвіт

The Times оголосила Меркель людиною року

ЗМІ визнали заслуги канцлера ФРН у веденні переговорів між Сходом і Заходом

The Times оголосила Меркель людиною року
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Британська газета The Times назвала канцлера Німеччини Ангелу Меркель людиною року.

Про це повідомляє сайт The Times.

"Німецький канцлер, яка до 2016 року повинна вирішити, чи буде вона балотуватися на четвертий термін, обрана головним чином тому, що взяла під свій контроль напружені переговори Заходу з президентом Росії Володимиром Путіним після анексії Криму", - зазначає видання.

На думку видання, Меркель проявила себе 2014 року як "незамінний діяч" у час, коли відносини між Сходом і Заходом "напружені до межі, в момент найнебезпечнішої геополітичної кризи із часів холодної війни".

Ангелу Меркель уперше обрали канцлером Німеччини в листопаді 2005 року, вона стала першою жінкою на цій посаді. Восени 2013 року її обрали втретє. Багаторазово очолювала список найвпливовіших жінок у світі за версією журналу Forbes. А на тлі загострення відносин між Росією і Заходом газета The Guardian 2014 року писала, що Меркель удалося втихомирити "російського ведмедя" й об'єднати Європу.

2013-го людиною року за версією The Times став президент РФ Володимир Путін. Видання назвало 2013-й піком у кар'єрі російського лідера. Зокрема журналісти Times відзначили його заслуги в урегулюванні сирійського конфлікту і вирішенні українського питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram