ГоловнаСвіт

Навального запідозрили в розкраданні коштів на його передвиборчу кампанію

Опозиціонер зібрав близько $2 млн пожертвувань на свою кампанію на пост мера Москви

Російського опозиціонера Олексія Навального, який перебуває під домашнім арештом, допитують у справі про розкрадання коштів, зібраних на його передвиборчу кампанію на пост мера Москви у 2013 році.

Про це у четвер, 25 грудня, повідомляється у його "Твіттері".

У наступному твіті наголошується, що всього у справі "Яндекс-грошей" допитано вже близько 800 пожертводавців на мерську кампанію у 51 регіоні країни.

Вибори мера Москви відбулися у вересні 2013 року. Навальний отримав 27,24% голосів, поступившись Сергію Собяніну. Опозиціонер зібрав понад 100 млн рублів (близько $2 млн) пожертвувань на свою кампанію.

Наразі Навальний є фігурантом і свідком у кількох кримінальних справах. 15 січня Замоскворецький суд Москви оголосить вирок у справі "Ів Роше", фігурантами якої є обвинувачені в шахрайстві брати Олексій і Олег Навальний.

Олексія Навального і його брата Олега Навального звинувачують у розкраданні коштів у компанії "Ів Роше Схід". Слідство вважає, що вони викрали у компанії 26 млн рублів ($380 тис.), а також ще чотири мільйони у "багатопрофільної процессингової компанії". Навальні шляхом примусу, як стверджує слідство, уклали з "Ів Роше Схід" свідомо невигідний для неї контракт на перевезення, через що компанія втратила 26,7 млн рублів. Олексій Навальний перебуває під домашнім арештом з 28 лютого 2014 року.

Для Олексія Навального прокуратура вимагає дев'ять років позбавлення волі (з урахуванням умовного терміну у справі "Кіровлісу" - десять), для Олега Навального - вісім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram