ГоловнаСвіт

​Британська поліція попередила про поширення фальшивих монет у два фунти

У Європі заарештовано 12 членів угруповання фальшивомонетників

​Британська поліція попередила про поширення фальшивих монет у два фунти

Британська поліція попередила підданих Сполученого Королівства про те, що китайські фальшивомонетники навчилися карбувати "майже ідеальну" монету у два фунти стерлінгів.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Донедавна біметалічний двофунтовик вважався надзахищеним: злочинці, котрі вже освоїли у виробництві однофунтові монети, не могли розробити методику з'єднання двох металів. Однак кілька місяців тому в Неаполі поліція перехопила цінний вантаж із Шанхаю - підроблені монети на суму €0,5 млн, ідентичні за технологією виробництва британських двофунтовиків.

Як з'ясувалося, фальшивки карбувалися в Китаї, а потім переправлялися в італійське місто Палермо. Звідти мережа продавців, очолювана громадянином Гани, поширювала їх по всій Європі. Вже заарештовано 12 осіб зі складу злочинної групи.

У Європі існує така практика утилізації монет: неліквідні євро поділяють на серцевину і обід, потім продають в Китай на металобрухт. У квітні 2011 року стався гучний скандал - виявилося, що китайці знову з'єднують серцевину монети та обід і переправляють їх назад у Європу, де обмінюють на банкноти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram