ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав до мирного врегулювання української кризи

Понтифік висловив сподівання на припинення насилля в усьому світі

Папа Римський закликав до мирного врегулювання української кризи
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск у різдвяному зверненні "Urbi et Orbi" ("Місту і світу") висловив сподівання на мирне врегулювання конфлікту в Україні.

Відповідне звернення розміщене на сайті Ватикану.

"Нехай Ісус, Спаситель світу, захистить усіх, хто страждає в Україні, і дозволить їхній улюбленій землі подолати напруженість, перемогти ненависть і насильство, і вирушити в нову подорож братства і примирення", - йдеться у зверненні Франциска.

"Треба знайти шлях до відновлення братських відносин і до примирення", - сказав він, звертаючись до пастви у Ватикані, додавши, що "багато хто в Україні страждає".

Понтифік також висловив сподівання на вирішення конфліктів і в інших частинах світу, зокрема - на Близькому Сході. "Треба домогтися миру на всьому Близькому Сході, починаючи з тих місць, де народився Ісус", - сказав Франциск. Він, зокрема, згадав жителів Сирії та Іраку, які страждають від агресії терористичного угруповання "Ісламська держава", і закликав до налагодження діалогу між Палестиною та Ізраїлем.

Також Папа Римський сказав, що Бог підтримає сім'ї школярів, убитих минулого тижня в пакистанському училищі.

Крім того, Франциск висловив сподівання на відновлення миру в Нігерії, де активізувалося ісламістське угруповання "Боко Харам", та інших африканських країнах. Також понтифік сказав, що Господь підтримає всіх, хто заразився вірусом Еболи у Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї.

"Мої думки звернені до всіх тих дітей, яких сьогодні вбивають і з якими погано поводяться, неважливо, чи це немовлята, загиблі в утробі матері, позбавлені щедрої любові своїх батьків, а потім поховані в егоїзмі культури, яка не любить життя; чи це діти, переміщені внаслідок війни і переслідувань, яких кривдять і використовують на наших очах, коли ми зберігаємо мовчання. Я також думаю про дітей, убитих від вибухів... Дійсно, цього Різдва пролито так багато сліз разом зі сльозами немовляти Ісуса", - уклав понтифік.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомлялося, що Папа Римський закликав світ до більшого милосердя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram