ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав світ до милосердя

Сьогодні католики святкують Різдво

Папа Римський закликав світ до милосердя
Фото: EPA/UPG

Під час Різдвяної меси Папа Римський Франциск закликав вірян світу проявляти більше ніжності і милосердя. У Вифлеємі про необхідність жити в мирі заявив латинський патріарх Єрусалима, повідомляє "Німецька хвиля".

У ніч проти четверга, 25 грудня, на традиційній Різдвяній месі перед тисячами вірян у соборі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск закликав світ до ніжності і милосердя.

"Чи маємо ми мужність, щоб прийняти проблеми і труднощі, які стоять перед нами, з ніжністю. Чи ми воліємо безособистісних рішень, які можуть бути ефективнішими, але їм не вистачає тепла Євангелія", - сказав Франциск.

Про необхідність жити в мирі говорив і патріарх Єрусалима латинського обряду Римсько-католицької церкви Фуад Туаль. Під час меси у Вифлеємі він заявив, що всі віруючі "іудеї, мусульмани, християни і друзі повинні жити разом у рівності і взаємній повазі".

Патріарх очолив традиційну процесію від яффських воріт Єрусалима до базиліки Різдва Христового у Вифлеємі. За даними міністерства туризму Ізраїлю, на яке посилається агентство dpa, очікують, що за час Різдвяних свят Святу землю відвідає близько 70 тис. туристів.

Нагадаємо, 16 грудня в Київ привезли Вифлеємський вогонь миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram