ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Валютна криза в Росії не позначилася на рейтингу Путіна

Діяльність президента як і раніше схвалюють 85% росіян

Валютна криза в Росії не позначилася на рейтингу Путіна
Фото: EPA/UPG

Рейтинг схвалення діяльності президента Росії Володимира Путіна залишається на високому рівні - 85%, і ніяк не змінився під впливом валютної кризи. Про це свідчать дані опитування, проведеного "Левада Центром", передає РБК.

На початку року рейтинг довіри до Путіна становив близько 65%, у березні після анексії Криму він піднявся вище за 70%, а з квітня стійко тримається на рівні, що перевищує 80%. Рекордні значення рейтингу Путіна було зафіксовано на початку серпня (87%) і за підсумками жовтня (88%).

Частка росіян, які вважають, що справи йдуть у правильному напрямку, становить 59%. Цей показник зріс порівняно з листопадом на 3%, а найнижчу кількість упевнених, що країна йде правильним шляхом, було зафіксовано в січні 2014 року - 43%.

Рейтинг схвалення діяльності прем'єра Дмитра Медведєва, як і рейтинг президента, не змінився з листопада і зберіг високий рівень у 63%.

Діяльність уряду позитивно оцінили 60% опитаних, крім того, більшість росіян - 66% - також задоволені роботою свого губернатора.

Близько 14% респондентів заявили, що не бачать нині політиків, гідних довіри, ще 13% заявили, що зовсім не цікавляться політикою, вагалися з відповіддю 7% опитаних.

В опитуванні 22-24 грудня взяли участь 1600 осіб у віці 18 років і старші в 134 населених пунктах 46 регіонів Росії.

Нагадаємо, в жовтні-грудні в Росії різко обвалився курс національної валюти: курс долара перевищив 53 рублі і досягав 70 рублів. За один євро дають 65 рублів, пікове значення цієї валюти було досягнуто минулого тижня - 100 рублів за євро. Обвал рубля відбувається на тлі падіння вартості нафти Brent, яка опустилася до $60 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram